Благодійний проект відбудеться у Тернополі

Благодійний проект “Такі різні – такі рівні” відбудеться у Тернополі. Художники і люди з обмеженими фізичними можливостями спільно попрацюють, аби у нашому місті з’явився пандус, що відповідає усім вимогам.

Перший етап благодійного проекту “Такі різні – такі рівні” відбудеться 23 листопада. У краєзнавчому музеї о 13:00 люди із обмеженими фізичними можливостями писатимуть картини. Участь візьме двоє дорослих і вихованці школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом та з навчально-реабілітаційного центру.

– Художник зі Львова який під’їде. буде спостерігати за цим процесом і допомагати. Не всі діти і люди вміють малювати, дехто й вперше візьме пензлик. Люди трошки, можливо, відчувають дискомфорт, тому що не всі вміють малювати, але ось, наприклад, з попередньої акції пані Марія передала оцю картинку вишиту. Вона не зможе прийняти участь в цій акції з деяких причин, але ми маємо вже першу картинку, яка буде продаватися на аукціоні. Це є цікава, хороша, патріотична прикраса, – розказує організатор акції “Такі різні – такі рівні” Мирослава Денисюк.

Наступним етапом буде аукціон, який відбудеться 27 листопада в барі “Коза”. За вилучені кошти облаштують взірцевий пандус.

– Взірцевий пандус було би дуже добре зробити для того, щоб багато підприємців, які будують свої приміщення, облаштовують їх іноді дуже пафосно, занадто великі кошти викидаються, але вони не є практичні, – каже Мирослава Денисюк.

На пандус потрібно близько трьох тисяч гривень. Де його встановлять – вирішать згодом, але він точно відповідатиме потребам інвалідів. До акції можуть долучитись всі охочі. В музей можна приносити і готові картини, їх також продаватимуть на аукціоні.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео