Чим живе ТТБ, хто працює за кадром (відео)

До Всесвітнього дня телебачення, який святкуватимемо 20 листопада, «ТЕРЕН» підготував серію матеріалів про внутрішню кухню тернопільських регіональних телеканалів.  Сьогодні - випуск перший. Отож, чим живе ТТБ, хто працює для вас за кадром та як виглядає телерадіокомпанія – далі у сюжеті. 

Провідним мовником ефірного телепростору Тернопілля є Тернопільська обласна державна телерадіокомпанія, сьогодні вона переживає часи реформації та вже носить назву філії Національної телекомпанії України "Тернопільська регіональна дирекція". Включає в себе: державне проводове радіо, обласне державне телебачення і молодіжне радіо "Лад". 

Свій початок телерадіокомпанія бере з часу заснування у березні 1940 року обласного радіо. Обласне телебачення діє з квітня 1992, а молодіжна радіостанція «Лад» - з серпня 1997. Зараз це сучасна компанія з обсягом телевізійного мовлення на окремому каналі. В ефірі – тематичне розмаїття програм, включаючи інформаційні, публіцистичні, культурологічні, дитячі, спортивні і розважальні. Мовлення розраховане на різні вікові категорії. Цифрова апаратура, професійні висококваліфіковані кадри забезпечують, окрім стовідсоткового виконання держзамовлення, виробництво і трансляцію рекламного продукту. 

Структура телерадіокомпанії складається з адміністрації,  творчого об'єднання програм радіо,  творчого об'єднання програм телебачення,  цеху радіо та телебачення, групи енергетики і спецосвітлення та господарсько-транспортної групи. 


За кадром ТТБ працює понад 100 працівників, час трансляції якого розпочинається з 8.00 ранку і до 23.00 години вечора. На запитання: "Працівник телебачення - професія чи покликання?"- відповідає директор творчо-виробничого об'єднання телепрограм філії, заслужений журналіст України Михальська Лариса Романівна.

 - Низькі зарплати, тому йти заробляти гроші на телебачення не варто. Є багато прибутковіших професій, де можна заробляти гроші, а телебачення – це покликання, тому потрібно любити цю роботу і мати до неї задатки. Не кожна людина може працювати на телебаченні. Колись було центральне телебачення, могли приходити якісь "темники". Зараз цього немає. Журналісти вільні у виборі і подачі теми. В рамках інформаційного поля, в якому працюють, тиску з вищого керівництва чи з Києва немає. Ми можемо сказати, що ми – вільне незалежне телебачення. Люди відчули, що працювати стало легше, - розповіла Лариса Романівна.


Режисерів, сценаристів, операторів, монтажерів, журналістів і ведучих щиро вітаємо з нагоди Всесвітнього дня телебачення! 

Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео