Тернополяни подискутують про літературу у кризові часи

22 листопада о 16:00 в книгарні «Є» відбудеться круглий стіл у рамках проекту «Література у кризові часи. Quo vadis, українська книжко?». Тернополяни обговорять тему тему «Поетична картографія у час змін».

Власним баченням ситуації ділитимуться письменники, поети і перекладачі.

Питання для обговорення:

«Східна» поезія – про тему Донбасу у поезії, про поетичні тури, різність/однаковість сприйняття читаної автором з Донбасу поезії про Донбас. Розмову вестиме Любов Якимчук (письменниця, авторка книжки «Абрикоси Донбасу»).

Поетичне волонтерство «Поети мобілізуються» - про зміст, якість проекту, кількісні показники, подальший розвиток. Досвідом поділиться Микола Шпаковський (письменник, музикант, організатор акції «Поети мобілізуються»).

Нова поетична мапа України – про те, як після Майдану і АТО змінилося поетичне обличчя України, розповість поет, перекладач і видавець Юрій Завадський.

Вірші на/без дистанції – про часову і просторову дистанцію від АТО і Майдану, потрібність/непотрібність – скайпом Маріанна Кіяновська (письменниця, перекладачка, літературний критик, літературознавець).

Книгарня «Є» обіцяє ще кілька подібних заходів, об’єднаних в цикл. Тернополяни зможуть послухати фахові висновки експертів та особисті переживання сучасних авторів з приводу актуальних літературних проблем.

Усіх бажаючих чекають за адресою: вул. Валова, 5-9. Модератор зустрічі – Юрій Матевощук.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео