«Це не понти, це – позиція», - Сергій Жадан

Вчора, 17 листопада, в Тернополі «відгримів» концерт харківського письменника Сергія Жадана і гурту «Собаки в космосі». Проект виступив у Тернополі вперше. Вщерть набите концертне приміщення арт-клубу «Коза» вмістило в себе чимало молоді.

«Жадан і Собаки» – спільний проект письменника і публіциста Сергія Жадана та харківського гурту «Собаки в космосі». З моменту виходу першої спільної пісні – «Звонімір Бобан» («Прощання слов’янки») – минуло вже 8 років, тому Сергій Жадан називає її особливою.

«Жадан і Собаки» грали і старі хіти, і нові пісні. Здебільшого пісні були розважальними, але якщо вслухатися, то гостро зачіпали соціальну тематику. Під час виконання музикантами пісні «Зброя пролетаріату» мимоволі пригадався студентський Євромайдан, коли уривок з цього вірша доволі часто використовували для мотивації молоді: «Вчи історію, готуй революцію, лишай аудиторію, виходь на вулицю». 

«Я залишаюся, моя країна», – співав Сергій Жадан з публікою. Окрім цього, Жадан і «Собаки в космосі» привезли в Тернопіль «Триста китайців», «Два портвейни», «Листопад» та багато іншої драйвової і запальної музики.

Музиканти вже встигли анонсувати і наступний приїзд в Тернопіль. «Жадан і Собаки» пообіцяли приїхати з новим альбомом у травні.

Соломія ШАЛАЙ

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео