Не йди на пари – йди на майдан! (Фоторепортаж)

Тернопільське студентство втретє вийшло на Майдан. Сьогодні молодь згадувала та вшановувала події дворічної давності Маршем Гідності та пам’ятним віче на Театральному майдані.

Два роки тому свідома молодь виступила проти припинення урядом проєвропейської діяльності, вийшовши на майдани і площі своїх міст, аби показати прагнення до кращого майбутнього. Тернополяни пам’ятають, як це було, та нагадують всім: сьогодні студенти всіх тернопільських університетів прийшли з національною символікою на Театральний майдан, аби напередодні Дня Гідності і Свободи нагадати, за що стояли в негоду і які принципи декларували тоді.

Організували сьогоднішню акцію Михайло Жирівський, Василь Томчишин, Володимир Загурський та представники громадської організації «Файне місто». «Це все важливо для нас і для історії України, яку відстоювала і створила сама молодь. Ми зробили цю акцію без політиків, а лише з молоддю та громадськими діячами, які були  два роки тому, є зараз і будуть надалі», – запевняє Михайло Жирівський.

 Перед студентством виступили голови студентських рад місцевих вищих навчальних закладів, представники Козацько-десантного екологічного осередку імені Д. Вишневецького та осередку «Євромайдану», т. в. о. студентського мера Тернополя Анна Леськів, громадський діяч Олександр Башта, волонтер Ліля Мусіхіна, письменник, музикант і «голос тернопільського майдану» Олександр Смик. Останній вважає, що про ці події варто згадувати самим і нагадувати іншим. «Це всіх згуртовує. Коли молодь і дорослі приходять на майдан і бачать там своїх друзів, вони знову і знову усвідомлюють, що Україна залежить від них. Не від того, хто тут виступає, а від того, хто думає по-своєму. Не обов’язково поплакати, покричати «Слава Україні!»,  а варто відчути себе українцем. Потрібне не лише критикувати, але й самому щось зробити», – вважає Олександр Смик.

Молодь зігрівалася вже народним «Хто не скаче – той москаль», пригадувала революційні гасла. Не обійшлося і без революційного піаніно: під музичний супровід виконали Гімн України.

До зустрічі у 2016!

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео