На Тернопільщині замахнулись на гідротехнічні споруди

Одна з селищних рад на Зборівщині визнала безхазяйними і ледь не продала з молотка гідротехнічні споруди ставу «Новосілка» рибдільниці «Бліх», яка є державною власністю. Проте суд усе ж визнав незаконним це рішення і повернув майно на баланс ДП «Укрриба».

Депутати селищної ради незаконно оформили право власності на державне майно, після чого реалізували його на біржових торгах. Як наслідок, селищна рада відчужила гідроспоруди ставу «Новосілка» площею 79 га і вартістю понад 200 тисяч гривень. 

У прес-службі прокуратури Тернопільської області у зв’язку з цим повідомили, що прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання незаконними і скасування рішень селищної ради стосовно гідротехнічних споруд, а також визнання недійсними результатів аукціону. Господарський суд Тернопільської області в повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокуратури.

До речі, це вже не перша спроба дерибану гідротехнічних споруд на Тернопільщині. На початку року ДП «Укрриба» передало в оренду гідротехнічні споруди на Підгаєччині вартістю майже 100 тис. грн та уклало договір оренди із підприємством. Зробили це без участі та без дозволу регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області, чим порушили вимоги чинного законодавства.

Окрім цього, нещодавно через суд повернули у комунальну власність захисні гідротехнічні споруди вартістю 80 тис. грн., які належали громаді Борщівської сільської ради.

Юлія НІКІТІНА

Вибір читачів за тиждень

Відео