Тернопільський волонтер поїхав працювати в місію «Чорний тюльпан»

Тернопільський волонтер місії «Чорний тюльпан» два місяці не матиме чим годувати свою сім’ю. Про це розповіла волонтер Самооборони Майдану Тернопільщини Лілія Мусіхіна.

— Хочеться битися головою об стіну, коли не можеш зламати систему, — розповідає Лілія Мусіхіна. — Працівник МНС поїхав працювати в місію «Чорний тюльпан». Збереження зарплати за законом, кажуть, нема. І в місії він не отримує ні копійки. Доведеться знову стояти на роздоріжжі з простягнутими руками, бо я розумію, що нам на плечі лягає ще одна сім’я. Що мені робити? Вимагати від держави, чи просто збиратимемо кошти на те, щоб родина героя не вмерла з голоду, доки тато шукає і вивозить тіла загиблих? Ніби проблеми людські, в країні війна і всі все розуміють, а все впирається в букви закону. І таких нюансів багато.

Місія «Чорний тюльпан» — гуманітарна експедиція, метою якої є пошук та ексгумація тіл українських військовослужбовців ЗСУ та представників інших військових формувань, загиблих в зоні АТО, на території, що тимчасово не контролюється Збройними Силами України. Пошуковці-волонтери виконують важку моральну і фізичну роботу в непростих умовах — часто під обстрілами і у зоні бойових дій.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео