Напиши губернатору «лист щастя»

Портал державних послуг www.igov.org.ua відкриває жителям області доступ до ще декількох електронних послуг. Тепер написати звернення до голови ОДА, записатися на прийом до посадовця чи надіслати запит на отримання публічної інформації можна не виходячи з будинку.

На порталі функціонують вже 8 електронних послуг: запит на отримання публічної інформації (облдержадміністрація), отримання разової (індивідуальної) ліцензії на здійснення суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності зовнішньоекономічних операцій, надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, захистити свій бізнес, відправити звернення до голови ОДА, записатись на прийом до посадовця та надання довідки з Державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями (за даними форми 6-ЗЕМ).

Аби скористатися необхідною послугою, потрібно зареєструватися на сайті www.igov.org.ua, заповнити всі необхідні поля і відправити заявку. За допомогою сервісу можна спостерігати на якій стадії перебуває ваш запит.

До слова, Тернопільська облдержадміністрація – одна з перших в Україні, яка розпочала перехід до надання електронних послуг. Презентація системи в Тернополі відбулася 16 жовтня. Тоді була змога скористатися лише трьома послугами.

Вже до кінця 2015 року майже всі послуги, які надає держадміністрація жителям області, мають бути в електронній системі iGov.

Соломія ШАЛАЙ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео