Старенького тернополянина обікрав «медовий» злодій

Невідомий чоловік постукав у двері 78-річного тернополянина.  Розповів, що продає мед з власної пасіки. За три літри меду незнайомець просив всього 270 гривень.

Пенсіонера привабила така ціна, тож захотів придбати товар. Запросив гостя до будинку, а сам пішов по гроші. Витягнув кровні заощадження з шухляди комоду в кімнаті та приніс продавцю. Однак той помітив, звідки старенький взяв готівку, тож вирішив заробити більше. Попрохав чоловіка принести на заміну скляну тару. Поки господар шукав банку, зловмисник непомітно пробрався до кімнати та поцупив зі сховку тисячу гривень.

Пропажу грошей потерпілий помітив лише за декілька годин. Одразу звернувся до працівників поліції за допомогою. За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження. Злодія розшукують.

Правоохоронці вкотре звертаються до мешканців краю бути пильними у спілкуванні з незнайомцями.

Не впускайте до власного помешкання незнайомих людей, які пропонують придбати товар, обміняти готівку, чи поворожити. Не слід забувати, що, відкриваючи двері вашої домівки незнайомцям, ви автоматично наражаєтесь на небезпеку стати жертвою шахраїв чи злодія.

Якщо на вашій вулиці з’явились невідомі, поведінка яких викликає у вас підозру, запам’ятайте або запишіть їхні прикмети, марку автомобіля, на якому вони приїхали, а також його колір та номерний знак. Варто телефонувати й повідомляти про  таких підозрілих осіб у поліцію.

Розкажіть про такі елементарні правила безпеки стареньким родичам, адже люди похилого віку найчастіше стають жертвами обману та шахрайства.

Якщо все ж потрапили у біду, негайно телефонуйте на лінію “102″.

Джерело: zz.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео