В Тернополі вшанували пам'ять загиблих на Майдані

Лише кілька десятків тернополян зібралось на Театральному майдані 21 листопада, щоб згадати події Революції Гідності. У цей день два роки тому українці розпочали боротьбу за європейське майбутнє.

Серед учасників заходу здебільшого були представники влади міста та області. Волонтери та активісти, пересічні краяни до віче не приєднались.

«Ми тоді постійно приходили на Тернопільський Майдан, - згадує тернополянка, студентка ЛНУ ім. Франка Аліна Петришин. – Сьогодні звичайно потрібні такі заходи, коли вшановують Героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів АТО. Але найперше потрібно діяти. І це стосується не лише представників влади, а й усіх громадян. На жаль, події Революції Гідності не достатньо змінили наш менталітет. Україна страждає через невпевненість. Більше активності, наполегливості, контролю, більше – ось що насправді потрібно для утвердження правди наших Героїв».

Тернополяни вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання та помолились за мир в країні. На знак продовження боротьби виклали герб із палаючих свічок. Героїв згадували у патріотичних піснях. Після віче поклали квіти і свічки до пам’ятника борцям за незалежність України та стенду Героїв Небесної Сотні.

Катерина БОЙКО

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео