Діти зі сходу набралися на Тернопіллі вражень на цілий рік

Сьогодні завершився двотижневий пластовий табір для дітей з міста Авдіївка Донецької області, який організували тернопільські пластуни. Гостей зі сходу не лише розважали, але й навчали традицій українських свят.

З 11 по 23 листопада тернопільські пластуни влаштували табір у селі Ступки Тернопільського району. Його відвідали 60 дітей і 5 виховників із Донеччини. Саме на Тернопільщині вони мали змогу відволіктись і не думати про те, що таке артилерійські обстріли.

Тернополяни ж зробили все, аби діти поїхали з якомога більшою кількістю позитивних вражень. Хлопців і дівчат зі сходу постійно дивували чимось цікавим. Кожного дня у таборі відзначали якесь свято, інсценізували його традиції та привчали до них гостей. Підлітки колядували, малювали писанки, стрибали через багаття, як на Купала, відзначали український весільний обряд.

Окрім цього, діти активно відпочивали — щоранку робили зарядку, а по вечорах влаштовували дискотеки, грали у теніс, влаштували конкурс краси, проводили квести, брали участь у розвиваючих іграх. 

Чимало дітей ніколи не розмальовували писанки, не співали колядок, не бачили викупу нареченої, тому вражень назбирали, як то кажуть, на цілий рік. Також підлітки вчились розмовляти українською, дехто навіть вирішив вступити до «Пласту». Шкільну програму, пропущену під час незапланованих канікул, надолужуватимуть уже вдома.

Юлія НІКІТІНА

Фото з соціальних мереж

 

Вибір читачів за тиждень

Відео