Коли на Тернопіллі розпочнеться зима?

Відносно теплий листопад дещо вводить в оману, однак нам не слід забувати, що зима (принаймні, календарна) вже не за горами.

Щоправда, численні прогнози погоди не провіщають суттєвих змін у найближчі дні, принаймні, листопад залишатиметься плюсовим.

Якщо ж заглянути трішки далі, то синоптики прогнозують серйозні морози не раніше другої декади грудня. Навіть ще другого грудня прогнозують доволі комфортні вісім градусів тепла вдень і три градуси вище нуля вночі.

А ось з 12 грудня очікуються морози до 10 градусів вночі і до п’яти вдень. Щоправда, імовірність правдивості таких довготермінових прогнозів (і про це кажуть й самі синоптики) стрімко падає у міру віддаленості в часі. Тож вірити їм чи ні - вирішувати вам.

Однак і відомий народний синоптик Валерій Некрасов прогнозує схожий початок зими’2015/16. За його словами, нинішня зима в Україні особливих сюрпризів не принесе: за температурним режимом і за кількістю опадів вона буде дуже схожою на попередні зими.

— Кінець листопада буде теплим, а зима почнеться у середині грудня, — каже Валерій Некрасов. — Грудень в Україні очікується малосніжним, але при цьому морозним. Температура повітря в окремі дні та в окремих областях може короткочасно опуститися до 10 – 12 градусів нижче нуля, але варто відзначити, що такі похолодання не будуть затяжними.

Щодо січня, то цей місяць буде більш холодним, ніж перший місяць зими, особливо морози посиляться після Водохреща. А ось опадів у січні 2016 року очікується менше норми.

Традиційно лютий в Україні стане найхолоднішим місяцем, причому суттєве зниження температури варто очікувати з другої декади лютого, при цьому поступово, до кінця 3-ї декади, температурний режим підніметься до нульових позначок.

Джерело: ternopillive.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео