Лікарні Тернопільщини зібрали понад 53 мільйони допомоги

Лікарні області отримали близько 53 млн. грн. позабюджетних коштів. Таку цифру  озвучив під час засідання колегії  заступник директора департаменту охорони здоров’я ТОДА Володимир Курило.

- За 9 місяців до лікувальних закладів області надійшло позабюджетних коштів на суму майже 53 млн. грн., що в розрахунку на одного жителя становить приблизно 50 грн., – каже Володимир Курило. - Найкраще спрацювали по залученню позабюджетних коштів медичні установи Тернопільського, Підволочиського та Заліщицького районів. Проте у медичних установах Бережанського та Монастириського районів показник залучення позабюджетних коштів у розрахунку на одного жителя нижчий, ніж в середньому по області.

Позабюджетні кошти – це надходження, які бюджетні установи та організації отримують понад асигнування. Їх або виділяють їм з державного чи місцевого бюджетів, або ж знаходяться спонсори. Медичне керівництво області часто повторює, що без цих грошей галузь просто б не могла вижити. Так і цього року, сукупність бюджетних та залучення позабюджетних коштів дозволили забезпечити фінансування на жителя в сумі 804 грн. проти 706 грн. за аналогічний період минулого року. Вартість ліжкодня щодо харчування збільшилась до 9,3 грн. проти 8,26 за відповідний період 2014 року, а по медикаментах становить 18,76 грн. на одного жителя проти минулорічних 14,92 грн.

Джерело: gazeta1.com

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео