Тернопіль отримав більше грошей, ніж сподівався

Понад 891 мільйон гривень надійшло у казну Тернополя від початку року. Майже усі ці гроші, а саме майже 818 млн грн уже розподілили між галузями міської господарки.

Про виконання бюджету за 9 місяців депутатам на сесії звітувала фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук. Більшість депутатів озвучені нею цифри задовольнили. Після того, як Вікторія Остапчук відповіла на кілька уточнюючих запитань, під час голосування вона отримала підтримку 41-го із 43-х обранців краян. Така кількість «за» дістається далеко не всім доповідачам.

- В уточненому плані ми сподівалися отримати у бюджеті міста 815,4 млн грн, а натомість маємо 891,4 мільйона, - каже вона. – Тобто перевиконання бюджету за 9 місяців становить 9,3%. Як і в попередніх періодах, у структурі дохідної частини переважали податкові надходження – питома вага 40,4%. Причому найбільше місто традиційно отримало податку на доходи фізичних осіб.

Тернопільські освітяни на свої потреби із казни вже отримали майже 250 мільйонів гривень, медики – понад 127 мільйонів гривень. На забезпечення галузі культури, за словами пані Остапчук, витратили майже 27 мільйонів гривень, а на житлово-комунальне господарство – понад 105 мільйонів. Наразі держава боргує Тернополю більш як 16 із половиною мільйонів гривень на виплату субсидій і майже 4 мільйони на компенсацію проїзду пільгових категорій громадян у міському громадському транспорті.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

До фото №3 – Начальник фінансового управління міста Надія Кучер, а також Петро Якимчук - начальник Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в області також були присутні на сесії

Вибір читачів за тиждень

Відео