Тернопільські депутати не розглянуть двох «скандальних» питань

Триває друга сесія Тернопільської міської ради. Відкрили її сьогодні, 24 листопада, о 10 годині. І до 12-ї депутати розглянули лише 6 питань, хоча на черзі - понад 160.

Через такі темпи роботи міському голові, схоже, доведеться скликати депутатів ще раз. Власне, до того і йде, адже о 15.25 вони дійшли лише до 90-го пункту. Причому «шпортаються» майже на кожному: або є чимало змін чи пропозицій до тексту, або існують претензії до самого питання. Останнє стосується так званих земельних, яких у порядку денному – понад сотня.

Обранці тернополян на самому початку засідання заслухали звіт про виконання бюджету міста за 9 місяців, внесли зміни до цьогорічного кошторису, а також підтримали кілька програм на наступні роки. Докладно про рішення, які ухвалили у міській раді, «Терен» розповість окремо.

До речі, із порядку денного, за ініціативи міського голови, вилучили пункти №№34 і 137. Очевидно, Сергій Надал у такий спосіб хотів уникнути скандалу у залі. Адже ці обидва пункти – спірні: «Про надання земельної ділянки площею 0,004 га за адресою майдан Привокзальний громадянину Семерку Р.Р.» стосується узаконення скандальної забудови біля залізничного вокзалу, а «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 1,5 га за адресою вул. Смакули-Київська комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» викликало спротив у багатьох депутатів. Вони взагалі не схильні продовжувати практику практику своїх попередників - передавати земельні ділянки комунальним підприємствам без аукціону. Такі інвестиційні проекти викликали найбільше суперечок серед фахівців і громадських активістів Тернополя. Тепер чимало із них самі отримали мандати.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео