Тернопільських водіїв попереджають про ожеледицю на дорогах

За прогнозами синоптиків в найближчі дні прогнозуються зниження температури, можливе виникнення ожеледиці. Саме в перші снігопади та тумани збільшується ризик виникнення аварійних ситуацій та скоєння дорожньо-транспортних пригод.

Слід пам’ятати, що керування транспортом на дорозі, вкритій шаром снігу, в умовах ожеледиці вимагає від водіїв особливих навичок та вміння, а також відповідної підготовки транспортного засобу.

Необхідних заходів безпеки в даних погодних умовах повинні дотримуватися пішоходи, яким слід пам’ятати, що гальмівний шлях транспортного засобу значно збільшується на дорозі вкритій снігом, і не завжди водій зможе вчасно зупинити свій автомобіль, побачивши пішохода, який переходить дорогу.

Правоохоронці звертаються до водіїв: під час руху будьте особливо уважними, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції та швидкості, відмовтеся від ризикованих маневрувань, обов’язково надавайте перевагу в русі автомобілям оперативних служб (каретам швидкої допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони тощо).
В умовах снігопаду дуже важливим є не залишати своє авто на проїзній частині дороги, не заважати роботі снігоприбиральної техніки, аби дорожні та комунальні служби змогли забезпечити своєчасне очищення вулиць та доріг.

Джерело: www.0352.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео