За півстоліття – майже тисяча випускників

Цей рік для Зборівської державної дитячої музичної школи, альма-матері для усіх закоханих у музику, знаменитий тим, що їй виповнилося 50 років. З цієї нагоди у залі районного будинку культури відбулися урочистості, до яких у школі готувалися не один день.

Багато зусиль покладено на підготовку концертної програми, чудових костюмів.

Боже Благословення учасникам урочистого заходу подали священнослужителі Зборівщини.

У вступній частині урочистостей згадали час відкриття школи – 1 вересня 1965 року. Першим директором закладу став Казимир Бабій, а навчальний процес організовували 9 викладачів у п’яти відділах: фортепіанному, струнно-смичковому, духовому, народному і теоретичному. Перші 12 випускників вийшли зі стін закладу в 1970 році.

Сьогодні школа поєднує  у собі злагоджену співпрацю творчо мислячих викладачів та учнів, серце яких назавжди полонила її величність Музика. Свої знання і вміння передають підростаючому поколінню 22 кваліфіковані спеціалісти, більшість з яких є випускниками школи. А творчою лабораторією закладу є учнівський хор, оркестр народних інструментів та шість різних ансамблів.

Запрошені на захід добрим словом відгукувалися як про тих викладачів, з яких почалася діяльність школи, так і про нинішній вчительський склад, бажали багато талановитих учнів.

Грамоти Міністерства культури, обласної державної адміністрації та обласної ради вручив керівникові школи Мирославу Довганю та кращим працівникам музичної школи директор департаменту культури, релігій та національностей ОДА Григорій Шергей. Почесні гості вітали викладачів та вихованців, зичили успіхів та процвітання.

Від імені голови районної державної адміністрації ювілярів привітав та за естетичне виховання дітей, пропаганду музичного мистецтва відзначив грамотами кращих працівників закладу перший заступник голови РДА Михайло Бігус.

До привітань приєдналися начальник відділу культури і туризму РДА Галина Кухаришин, міський голова Руслан Максимів.

Педагогічний колектив не просто працює, а живе мистецтвом, передає свої знання вихованцям школи. Скарбничка досягнень учнів та їх викладачів з року в рік поповнюється.

В Україні і далеко за її межами Зборівську музичну школу прославляють понад 20 талановитих випускників. Поряд із цим колектив школи постійно готує найбільш обдарованих дітей для вступу в музичні училища, училища культури, педагогічні училища з музичними відділами. За час творчої роботи школи з її стін вийшло 952 випускники, які через усе життя пронесли любов до прекрасного.

Після офіційної частини розпочався святковий концерт, в якому взяли участь викладачі, учні та випускники минулих літ. У програмі концерту було 30 номерів: сольний, хоровий спів, гра на музичних інструментах.

У концертному залі, затамувавши подих, схвильовано та благоговійно глядачі завмерли під зливою звуків. Завмерли на 3 години… Слухачі відчули дивний і прекрасний світ музики, торкнулися до світу творчих людей, за що вдячно і  гучно аплодували.

З ювілеєм тебе, школо! Процвітання і талановитих учнів тобі!

Джерело: Зборівська РДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео