Селом на Тернопільщині заопікувалась Верховна Рада

Народні депутати ухвалили рішення про перейменування села Радянське Кременецького району на Великі Млинівці. За постанову проголосували 250 депутатів.

Це перше перейменування населеного пункту після ухвалення "декомунізаційного пакету", передає bbc.com.

Довідка. Боротися з комуністичним минулим на Кременеччині взялися 2004 року. Тоді жителі села Радянське провели референдум, щоб змінити назву, повідомив Погляд. В результаті Тернопільська обласна рада прийняла рішення про перейменування Радянського на Великі Млинівці. Втім, Верховна Рада до 2015 року не затвердила цієї зміни. Справу знов порушили цієї весни: 24 квітня був внесений на розгляд «Проект Постанови про перейменування села Радянське Кременецького району Тернопільської області» № 2733.

За матеріалами “Вікіпедії”, до 1964 року село називалося Млинівці. Після цього його перейменували на Радянське. Під час німецько-радянської війни 61 місцевий житель воював у лавах Червоної армії, 50 з них нагороджено орденами і медалями Союзу РСР, 38 осіб загинули в боях. У селі знаходяться пам’ятки природи — Великомлинівецький берест, Великомлинівецька верба біла.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео