Тернополянки роками терплять домашнє насильство

Сьогодні Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками.

Однак в Україні зростає домашнє насилля над слабкою статтю. Щонайменше сто жінок щодня опиняються під кулаком власного чоловіка чи друга. Вислів – «кого люблю, того і чублю» - у нас досі сприймають як мудрість.

Існують різні види насилля: фізичне, емоційне, психологічне, матеріальне, сексуальне та інші. Як не прикро це визнавати, але кожна третя українка у своєму житті зазнавала насилля у різних його проявах. Згідно статистики: понад 60 % жінок страждають від насильства у сім'ї, 20% з них – зазнають тиранію постійно, і лише 2% жертв звертаються до суду.

Звісно кожна ситуація індивідуальна. Однак психологи зазвичай радять розійтися з домашнім тираном. Зрозуміло, що не всі жінки наважуються на такий крок. Одні бояться залишитись самотніми, інші не мають куди піти, або ж залишаються жити разом заради дітей. Хоча для дитини значно більша школа перебувати в атмосфері насильства.

Для тернополянок над родиною якої нависло лихо створено телефон довіри, екстреної психологічно допомоги та підтримки. Зателефонувати туди можна за номером 43-31-00 з 9 до 17 години. Спілкування з людьми, які готові і можуть допомогти, конфіденційне. Телефон не фіксує номерів тих хто телефонує, а спілкуватися можна анонімно.

Джерело: ternopoliany.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео