Головні лікарі на колегії клювали носами (відео)

25 листопада у Тернопільській обласній державній адміністрації відбулось засідання колегії департаменту охорони здоров'я ТОДА. З усіх куточків області з’їхались керівники районних лікарень з метою дізнатися про новації у медичній галузі, зокрема, - оптимізацію системи охорони здоров’я.

Але, очевидно, медичні питання деяких учасників колегії не дуже цікавили. Лікарі на зібранні… відверто спали (відеофакт - 10-25 сек.).

Виникає питання: для чого робити розширене засідання, якщо медицина медиків не цікавить? 
Утім, був і позитив. Провідні спеціалісти медичної галузі краю, зокрема, піднімали проблеми організації роботи лікарень, їхнього санітарного стану, обговорювали питання виконання загальнодержавної програми “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року.

Про питання хабарів та лікарські побори «Терен» побесідував з Іриною Тхорик, виконуючою обов'язки головного спеціаліста-педіатра департаменту охорони здоров'я ОДА.

"Якщо лікар вимагає кошти у свого пацієнта, то я рахую, що то не лікар, - сказала пані Ірина. - Якщо ж дитина стала здоровою, і батьки щасливі, то вони можуть просто щиро подякувати від душі. Якщо ж лікар вимагає кошти за лікування, і ще не відомі результати, то це не лікар, це хам".

Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео