На розвиток туризму у Тернополі виділять 300 тисяч гривень

На 20% зріс туристичний потік у Тернополі від початку цього року. Очікують, що врешті цифра сягне 30%. Натомість 2016-й рік стане роком прориву у туристичній сфері.

Про це міським депутатам повідомив начальник управління Стратегічного розвитку Юрій Дейнека. Питання «Про затвердження Програми розвитку міжнародного співробітництва і туризму міста Тернополя на 2016-2018 роки» було серед пріоритетних на сесії міської ради, а тому його обранці тернополян розглядали третім за чергою.

Зростання туристичного потоку на 5-6%

- Розробляли цю Програму з метою розвитку міжнародного співробітництва і європейської інтеграції, а також для посилення туристичної привабливості нашого міста, - каже Юрій Дейнека. – Ми врахували висновок постійних комісій міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, а також захисту прав споживачів.

Він переконував депутатів, що напрацювання минулих років обов’язково мають дати результат у 2016 році. Тоді ж має статися прорив у залученні грантових коштів, адже цей напрямок запозичення грошей для міста поки що повноцінно не використовували.

- Програма передбачає зростання туристичного потоку на 5-6%, - додає чиновник. – Ми ставимо такий скромний показник, адже розуміємо, якою зараз є обстановка у нашій державі. Туристів в Україні суттєво поменшало через події на сході.

До слова, у міському відділі міжнародного співробітництва і туризму працюють лише троє людей. Оскільки вони мають надто великий обсяг роботи, то їм, за потреби, допомагають чиновники із інших підрозділів міської ради.

Депутат вніс кілька доповнень до Програми

На виконання Програми Юрій Дейнека просив 300 тис. грн – стільки ж використали на виконання попереднього документу. До суми депутати претензій не мали, але кілька правок таки внесли. Зокрема, депутата від «Громадянської позиції» Андрія Газилишина цікавило, чи узгоджена нова Програма зі Стратегічним планом розвитку міста. А його колега Любомир Балук запитав про ефект від попередньої Програми. Мовляв, чи забезпечила вона притік інвестицій? Найкориснішими були зауваження, які зробив Петро Поврозник – депутат від ВО «Батьківщина». Більшість із них визнали доцільними і внесли у Програму на 2016-2018 роки. Особливо цікавим був пункт про залучення вимушених заробітчан до популяризації Тернополя за кордоном.

- Пункт про створення команди іміджмейкерів і їхнє спільне турне із мистецькими колективами містами-побратимами пропоную відкласти до грудня, коли ми будемо затверджувати бюджет на наступний рік, адже зараз ми не знаємо, скільки будемо мати грошей, - запропонував міський голова Сергій Надал. – Кабмін начебто хоче у нас забрати акцизний податок…

Петро Поврозник із пропозицією мера погодився. У цілому «за» Програму проголосували 36 депутатів.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео