На Тернопільщині хотіли збути підробки на півмільйона гривень

За результатами розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення судами прийняті рішення про конфіскацію підакцизної продукції, яка перебувала в незаконному обігу, на загальну суму понад 500 тис. грн.

Як повідомили в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області, оперативними підрозділами постійно здійснюються заходи, спрямовані на витіснення з обігу незаконно виготовленої продукції. На сьогоднішній день вартість конфіскату більше півмільйона гривень.

В першу чергу підробляють підакцизні товари - алкогольні напої, тютюнові вироби, паливно-мастильні матеріали. Збільшення фактів отруєння спиртним вказує на заповнення ринку лікеро-горілчаної продукції області контрафактним алкоголем, який виготовляється з сировини невідомого походження і може завдати шкоди здоров’ю людей.

Одним із покарань, встановлених законом за кримінальні та адміністративні правопорушення у сфері обігу підакцизних товарів, є їх конфіскація на підставі рішення суду. Законом передбачено конфіскацію й обладнання, на якому виготовлявся фальсифікат. Окрім цього, статтею 199 ККУ передбачено, що виготовлення, зберігання, придбання, перевезення а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, що в Україні тривають операції «Акциз - 2015» та «Рубіж», мета яких запобігти незаконному обігу, реалізації підакцизної продукції та контрабанді товарів.

Юлія НІКІТІНА

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео