На Тернопільщині вшанують жертв голодоморів

28 листопада в області відбудуться поминальні заходи з нагоди вшанування Дня пам’яті жертв голодоморів.

У Тернополі запланована панахида, вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання (Всеукраїнська хвилина мовчання відбудеться о 16.00 годині), мітинг-реквієм, акція «Засвіти свічку!», покладання лампадок до пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років (на стіні церкви Різдва Христового на вул. Руській).
Початок заходів 28 листопада о 15 годині 15 хвилин на Театральному майдані Тернополя.
Також відбудеться показ тематичних документальних фільмів про одну з найбільших трагедій українського народу. Окрім цього, у навчально-виховних закладах області облаштовано інформаційно-освітні кутки, присвячені пам’яті жертв голодоморів в Україні. У фойє Тернопільської ОДА 27 листопада відкриють тематичну виставку за матеріалами Українського національного інституту пам’яті «Спротив геноциду».

Для акцентування уваги над проблематикою трагедії Голодомору 1932 - 1933 рр. цього року основною є тема «Люди правди» - особливе вшанування пам’яті людей, які, ризикуючи кар’єрою, свободою або навіть життям, зробили все, щоб зберегти і поширити правдиві відомості про Голодомор. Гасло заходів 2015 року – «Щоб світ знав».

Тернополяни можуть із настанням темряви запалити і поставити свічку пам’яті в кожній оселі на знак скорботи про мільйони загублених життів наших співвітчизників.
Закликаємо представників інститутів громадянського суспільства області, учнівську та студентську молодь, мешканців області долучитися до заходів.

Прес-служба ОДА

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео