На Тернопільщині завершується реформування прокуратури

Процес формування місцевих прокуратур перебуває на завершальній стадії, але це не заважає працівникам органу належно виконувати свою роботу. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив прокурор Тернопільської області Олександр Мартинюк.

Відповідно до Закону України «Про прокуратуру» замість 639 районних, міських та міжрайонних прокуратур у державі створюється лише 178 місцевих. У Тернопільській області з 15 грудня 2015 року функціонуватиме 4 місцевих прокуратури: Кременецька, Теребовлянська, Тернопільська та Чортківська. Водночас, до цього часу прокуратури районів та міста продовжують виконувати свої завдання та функції.

- Незважаючи на складний процес реформування, рівень злочинності в області є одним з найнижчих у державі, - Зазначив Олександр Мартинюк. - Загалом кількість працівників прокуратури скоротили на 30%. Кандидатів на заміщення вакантних посад у місцевих прокуратурах обираємо за чотирирівневим відкритим конкурсним відбором: тести на знання законодавства, загальні здібності, психологічний тест та співбесіда. 

Наразі пройшла атестація і кандидатури, які отримали найкращі результати, направили для погодження до Генпрокуратури. Троє найкращих, які, скоріш за все, стануть місцевими прокурорами - діючі працівники прокуратури. До шістки людей, які претендуватимуть на посади заступників, увійшли люди, які раніше не працювали в системі прокуратури.

- На плечі тих, хто працюватиме в прокуратурі, ляжуть колосальні відповідальність і навантаження - зовсім не такі, як до реформ, - додав головний прокурор області.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео