Конфлікт між тернопільським «Автомайданом» і прокуратурою вичерпаний

Прокуратура не подаватиме касації на рішення Апеляційного суду, який став на бік ВО «Автомайдан». У відомстві також зобов’язалися виконати рішення суду - спростувати інформацію про те, що акція автомайданівців була замовною та вибачитись перед активістами.

Про це повідомив прокурор області Олександр Мартинюк.

Нагадаємо, активісти ГО ВО «Автомайдан» відстоювали свою честь, гідність і ділову репутацію у суді, звернувшись із позовом до прокуратури.

Події, які передували судовому позову: 16 березня 2015 року активісти ВО «Автомайдан» приїхали на прийом до обласного прокурора Ю. Гулкевича, аби поцікавитись діями прокуратури щодо розслідувань резонансних справ Тернопільщини. Керівника прокуратури на місці не було, а відтак приймати автомайданівців взявся його заступник Антюк. Після закінчення прийому він заявив журналістам, що мітинг - замовний. Автомайданівці дали час прокуратурі для того, щоб спростувати інформацію. Однак цього не сталося, активісти написали позов, аби відстояти честь, гідність та ділову репутацію. 02 жовтня 2015 р. суд першої інстанції став на бік ВО «Автомайдан». У визначений законом термін прокуратура подала апеляцію і знову програла активістам.
- Ми надавали можливість представнику прокуратури без судів вибачитись і спростувати інформацію, що акція носила замовний характер, - каже голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів. – Якщо замовний характер – значить має бути замовник. Ми запропонували прокуратурі його встановити. Вони цього не зробили. Тоді ми звернулись до суду і виграли обидва – і місцевий, і апеляцію.

Активісти стверджують, що самі борються проти «проплачених» акцій, а тут їх звинуватили, що брали участь у такій. Тому образились, коли почули заяву на місцевих телеканалах від заступника прокурора області  Антюка про «замовність» акції.   

- Ми до прокуратури приходили спитати про їхню роботу і примусити працювати більш дієво, - каже Ігор Василів. – Коли подали до суду, на сто відсотків були переконані, що рішення буде на нашу користь, бо ми прозора і чесна організація. І в цьому випадку правда була на нашому боці. Це, до речі, прекрасний подарунок на день народження нашої організації. Саме 30 листопада ВО «Автомайдан» відзначає другу річницю.  

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео