Ярмарків у Тернополі не буде аж до весни

Проводити сільськогосподарські ярмарки перед Новим роком і Різдвом у Тернополі та районах не планують. Про це «Терену» розповів директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Олег Напора.

Нагадаємо, у трьох мікрорайонах обласного центру у жовтні-листопаді цього року відбувалися сільськогосподарські ярмарки. Тернополяни могли купити продукти і товари місцевих підприємств харчової промисловості за нижчими від ринкових цінами, адже підприємці на торговицю приїздили самі і продавали без «накруток».

- До весни ярмарків ми точно не плануємо, - каже Олег Напора. – Перш за все, цьому не сприяють погодні умови. Одна річ – пройтися, щось купити за півгодини і повернутися додому, інша – стояти кілька годин на холоді. До того ж, їхати підприємцям, фермерам доводиться здалеку. Отже, треба виїздити уночі, щоб о 7-й ранку зайняти місце на торговиці. А треба ще торгувати до години другої-третьої.

Олег Напора визнав, що проведення ярмарків – хороша традиція. Хоча б через те, що саме оголошення про таку торговицю спонукає продавців на ринку також знижувати ціни. Окрім того, тернополяни дійсно можуть запастися трохи дешевшими продуктами на тривалий період. Але не все так гладко, вважає чиновник.

- Чомусь тернополяни вважають, що оскільки із села привезли щось на ярмарок, то, щонайменше, товар мають віддавати задарма, бажано, щоб ще й доплатили, - нарікає Олег Напора. – Але такого не було, немає і не буде.

Ярмарками влада зазвичай намагається наситити ринок продуктами, а також зняти паніку, якщо така раптом виникає. Це поширена практика. Тож, якщо на Тернопіллі взимку виникне якийсь продуктовий ажіотаж, аграріїв усе-таки проситимуть ще раз привезти свою продукцію, уточнив пан Напора.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео