Юні танцюристи з Тернопілля – золоті призери всеукраїнського фестивалю (фото)

У Чернігові відбувся 3-й Всеукраїнський фестиваль хореографічного мистецтва «PLA-NETA dance fest», у якому взяли участь 75 танцювальних колективів з усіх куточків України. З тріумфальним успіхом виступив на фестивалі зразковий танцювальний колектив «Орхідея» Вишнівецького МБК, завоювавши аж три золотих кубки.
Як розповіла керівник колективу, заслужений діяч мистецтв України Оксана Пілярчук, у фестивалі взяли участь танцюристи з Харківщини, Київщини, Херсонщини, Чернігівщини, а також колектив з Білорусі.
− Ми були єдиними представниками Західної України, − зауважила Оксана Пілярчук, − тож танцюристи «Орхідеї» старалися виступити якнайкраще, щоб гідно репрезентувати наш регіон.
Учасники фестивалю змагалися у шести номінаціях − «Народний танок», «Фольк», «Естрадна хореографія», «Сучасна хореографія», «Street dance show», «ВТК» (вільна танцювальна композиція).
Молодша група колективу стала золотим призером у номінації «Народний танок», виконавши танець «Ти ж мене підманула».


Танцюристи середньої групи виборола два золотих кубки: у номінації − «Народний танок», представивши жартівливий танець «Солохи», та у номінації «ВТК» з танцем «Ніч яка місячна». До слова, танець «Солохи» був удостоєний ще й спеціальної премії за створення яскравого сценічного образу.

− Цей успіх, − відзначила Оксана Пілярчук, − результат напруженої праці, численних репетицій. Я дуже вдячна батькам учасників колективу за підтримку, розуміння і, звісно, фінансову допомогу. Адже усі витрати наразі лягають на їх плечі. Хотілося б підтримки з боку місцевої влади, благодійників, адже діти дуже талановиті, сумлінно займаються, прагнуть демонструвати свої здібності на різноманітних фестивалях, а для цього, безперечно, потрібна фінансова підтримка небайдужих людей.
Джерело: narodne-slovo.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео