Пенсіонерки Кременеччини в’яжуть шкарпетки для бійців

У селі Білокриниця Кременецького району пенсіонери допомагають збирати кошти для бійців АТО та в'яжуть шкарпетки, щоб військовим взимку було тепло. За таку допомогу волонтери вручили сільській церкві грамоту.

- У нашу церкву з Собору Преображення Господнього з Кременця привезли нитки для в'язання, - розповідає мешканка села Білокриниця Валентина Шевчук. - Нитки не нові, але носки зв'язати можна. От і я вирішила, що допоможу. Взяла сині і коричневі, думаю, щоб міцніші були. 

Валентина Шевчук у свої 78 років пару теплих шкарпеток в'яже приблизно за п'ять днів. У селі до волонтерської роботи долучається більше пенсіонерів, аніж молоді, пише 20 хвилин.

- Молодь пасивна якась, їм аби тільки в комп'ютерах сидіти, - говорить бабуся. - Звісно, не всі такі, але більшість. У нас навіть бабуся, якій вже більше 80 років, прийшла з паличкою у церкву, взяла ті клубочки з нитками і каже, що теж в'язатиме. А молодь проходить повз ту коробку з нитками. 

Пенсіонерка уже не вперше в'яже шкарпетки для бійців. Нещодавно пані Валентина розпорола старий светр, у якому ніхто уже не ходить, і зв'язала дві пари шкарпеток.

- Я нещодавно по радіо почула, як волонтери розповідали про матір одного бійця, яка принесла берци 46 розміру, дуже великі, - розповідає Валентина Шевчук. - Вони питають її, кому такі великі, а жінка каже, що її сину. От я і вирішила, що зв'яжу великі носки, бо хлопець з такою ногою не "насуне" на себе маленькі. Зараз в їхніх бліндажах холодно, а в таких носках буде тепло. 

В'яже бабуся з молитвою, щоб Бог оберігав хлопців, які захищають нашу країну. А як завершить в'язати, то напише листа зі словами підтримки для бійця, який отримає ці шкарпетки. 

- От в'яжу і думаю, який у нас президент негідний, - обурюється бабуся. - Порошенко має такі статки, а ті хлопці бідні-голодні там. Ті гади їх стріляють. А у головнокомандуючого повно фабрик, і йому все мало тих грошей. То який же він патріот? Свого синочка у Верховну Раду влаштував… Попробував би, як то спати на холодному, не мати що їсти і коли в тебе стріляють. То жінка Порошенка, певно, роздерла б його за то, що її син в таких умовах в армії. 

Окрім шкарпеток, мешканці села ще допомагають грішми. У церкві стоїть скринька, у яку люди кидають гроші. А коли по них приходять волонтери, то церква віддає гроші під розписку. За таку допомогу бійцям АТО волонтери парафіянам церкви дали грамоту.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео