Вуличне мистецтво зі стін будівель перенесли до виставкової зали (відео)

Проект «StanціяMisto», представлений у тернопільській галереї «Бункермуз», об’єднав роботи 17 вуличних художників із 8 міст України.

Костянтин Вогас, співорганізатор виставки «StanціяMisto»: «Ми хочемо показати широкий спектр представників вуличного мистецтва. Звичайно, вуличне мистецтво буде і є тільки на вулицях. Ми ж показуємо одну з граней діяльності людей, які відносять себе і адаптують своє мистецтво саме на вулицях».

«StanціяMisto» — це серія виставок, присвячених графіті-культурі та вуличному мистецтву. Тернопіль побачив її не першим.

Костянтин Вогас, співорганізатор виставки «StanціяMisto»: «На даний момент це п’ята виставка, задіяне третє місто. До цього було дві виставки у Житомирі, також дві – у Києві. Третє місто – це Тернопіль».

Стріт-арт має кілька напрямків, один із них стікер-арт – мистецтво створення зображень завдяки наліпкам.

Олександра Стопник, співорганізатор виставки «StanціяMisto»: «Стікери – це, просто кажучи, наклейки. Але також і своєрідне мистецтво. Усі наклейки малює художник, він їх розробляє. Це все друкується. Це має свій зміст».

За словами поціновувачів стріт-арту, цей вид мистецтва варто розвивати, проте робити це на спеціально відведеній території.

Ігор Мамус, відвідувач виставки: «Я довгий час слідкую за вуличним мистецтвом. Уперше я його побачив у 1989 році на вулицях Нью Йорка – вони були усі розписані, і мене це здивувало. А потім, приїхавши в Тернопіль, побачив, що місцеві митці – не вандали. Вони мають свій простір, роблять своє графіті на території фарфорової фабрики».

Познайомитись з роботами учасників можна до 11 грудня. Вхід вільний.

Джерело: tmcinfo.com.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео