Майбутніх тернопільських поліцейських почали перевіряти на фізпідготовку

Сьогодні, 30 листопада, претенденти в обласну поліцію почали проходити перевірку рівня фізичної підготовки. Учасники здаватимуть нормативи на території Тернопільського міського стадіону.

Триватиме перевірка три дні, повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Учасники отримали список вправ для виконання, серед яких біг на 100 м і на 1000 м, човниковий біг, для хлопців – підтягування, для дівчат – віджимання.

Оцінюватимуть кандидатів у поліцейські за п’ятибальною шкалою відповідно до розроблених нормативів певних вікових категорій.

Тернополянка Ольга Вандерер проходить перевірку на фізпідготовку сьогодні, 30 листопада. Каже, що нормативи під силу лише тим, хто постійно займається спортом.

«Спорт став моїм хобі ще з дитинства. Сьогодні я викладаю танці для школярів, - розповідає 22-річна тернополянка. – Нормативи, які ми здаватимемо у відборі в поліцію,  розраховані на людей із хорошою фізпідготовкою. До прикладу, дівчатам моєї вікової категорії потрібно віджатись хоча б 18 разів, це на трієчку, а пробігти 1000 метрів треба щонайменше за 4 хв 40 сек. Я ставлю за мету виконати вправи на п’ять».

Виконання вправ фіксуватимуть на камеру.

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео