Тернопільський депутат б’є в набат

«Минуло 5 днів з дня 2-ї сесії. Ні протоколу, ні рішень, ні результатів голосування немає», – пише депутат Тернопільської міської ради Назар Зелінка на своїй сторінці Фейсбук.

Ось посилання за якими можна було б подивитися результати 2 сесії: 
http://rada.te.ua/normativnie-dokument/protokoly_sesij_mr/
http://rada.te.ua/normativnie-dokument/rishennya-miskoi-rad/
Та, на жаль, нових даних там немає.

На наступній сесії вже діятиме новий регламент, в якому врахована одна з правок Назара: «Результати голосування з будь-якого питання (в т.ч. процедурного рішення) надаються на прохання депутата, помічників-консультантів депутата місцевої ради, міського голови, його заступників, а також на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Така інформація надається за будь-який період. Результати голосування з будь-якого питання (в т.ч. процедурного рішення) із зазначенням персональної позиції кожного депутата розміщуються на офіційному веб-сайті ради протягом доби від голосування і зберігаються протягом необмеженого строку. Результати голосування є невід’ємною частиною протоколу сесії ради».

Нагадаємо, що вже через два дні після проведення сесії ТМР Верховна рада України прийняла зміни до Закону про місцеве самоврядування, яким зобов’язала місцеві ради приймати рішення виключно у форматі поіменного голосування а також всі результати голосування тепер повинні у той же день публікуватися на сайті місцевої ради і зберігатися там необмежений час. Також вони повинні надаватися на запит згідно з законом про доступ до публічної інформації.

Закон вступить у силу через два місяці після його опублікування. Тобто орієнтовно у лютому 2016 року.

Сподіваємося, дані про перебіг сесії не обуліковані за браком часу відповідних структур ради, на які покладена така відповідальність і ніякого "злого" умислу у цьому немає.

Джерело: tenews.te.ua 

Вибір читачів за тиждень

Відео