На Тернопільщині троє правоохоронців сядуть за грати

Залежності від ролі кожного у вчиненні злочину їх засудили до позбавлення волі строком від 5 до 5,5 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк до 2 років з конфіскацією 1/2 майна та зі спеціальною конфіскацією. Також суд позбавив їх спеціальних звань.

На Тернопільщині за одержання хабара трьох правоохоронців засуджено до реального позбавлення волі.  

Прокуратура Тернопільщини підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно керівника структурного підрозділу податкової міліції. Йому інкримінували вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України - одержання неправомірної вигоди.

Ще двоє керівників відділів органів внутрішніх справ обвинуватили у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України - пособництво в одержанні неправомірної вигоди.  

- У суді доведено, що працівник податкової міліції вимагав у підприємця 40 тис. грн. за те, щоб не проводити позапланову документальну перевірку та надалі не притягувати його до відповідальності за можливо виявлені під час цієї перевірки порушення податкового законодавства, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

До вчинення цього злочину податківець залучив пособників з числа своїх знайомих працівників міліції, щоб перешкодити можливому викриттю у разі звернення підприємця із заявою про злочин в органи. Проте, після отримання обумовленої суми хабара їх затримали правоохоронці.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду  обвинувачених визнано винними та в залежності від ролі кожного у вчиненні корупційного злочину засуджено до реального позбавлення волі строком від 5 до 5,5 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк до 2 років з конфіскацією 1/2 майна та зі спеціальною конфіскацією.

За вироком суду засуджених правоохоронців також позбавлено спеціальних звань.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео