На Тернопільщині вирує негода, без світла – близько 80 населених пунктів

Десятки населених пунктів області залишились нині без світла через негоду. 1 грудня рятувальники Тернопільщини неодноразово залучалися до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов.

Як повідомляє сайт обласної ДСНС, станом на 15 годину ситуація у районах була така.

Борщівський район: внаслідок сильного пориву вітру дерево впало на проїжджу частину дороги.

У Бучацькому районі відсутнє електропостачання у с. Костільники, с. Медведівці, с. Миколаївка, с. Передмістя, с. Звенигород, с. Зелена, с. Підзамочок, с. Озеряни, с. Язловець, с. Дуліби, с. Броварі та смт. Золотий Потік. Частково відсутнє електропостачання у с. Пишківці. На території району зафіксовані випадки пошкодження покрівлі приватних та адміністративних будівель.

У Монастириському районі негодою пошкоджено покрівлю 3-поверхової житлової будівлі.

У Козівському районі у 13 населених пунктах відсутнє електропостачання, а саме: с. Конюхи, х. Хоробрів, х. Хоростець, с. Потік, с. Бишки, с. Ценів, с. Олесино, х. Уритва, с. Вимислівка, с. Вибудів, х. Йосипівка, с. Кальне, х. Маковисько. На даний час працює три бригади Козівського РЕМу.

У смт. Козова на вул. Народівська сильний вітер пошкодив шиферне покриття житлової будівлі.

На автошляху Стрий-Тернопіль (біля с. Теофіпілка) із посадкової смуги на проїжджу частину попадало гілля дерев, які поламав вітер. На даний час рух транспорту відновлено.

Станом на 17:00 годину 

У Гусятинському районі пошкоджено покрівлю будівлі Будинку культури в с. Чабарівка  (зірвано шиферні листи на площі близько 15 м.кв.), пошкоджено вікно.

За повідомленням селищного голови смт. Скала-Подільська Борщівського району, під час сильних поривів вітру в 5-поверховому житловому будинку в смт Скала-Подільська знято частково шиферне покриття, орієнтовна площа - 90-100 м.кв.

За повідомленням Тернопільобленерго в області вимкнено 32 високовольтні лінії напругою 10кВ. Без електроенергії залишаються 79 населених пунктів, 4 частково знеструмлені. На ліквідації наслідків негоди працює 31 бригада РЕМу у складі 123 чоловіка та 33 од. техніки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій просить громадян бути вкрай обережними під час перебування на вулиці, не планувати поїздок на значні відстані та не вирушати у туристичні походи в гори.

Дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео