Тернопіль побачить один із кращих фестивалів (відео)

Цього тижня у Файному місті відбудеться ювілейний, 10-ий, фестиваль "JazzBez". Про три дні у світі вишуканої музики "Терену" розповів директор фестивалю у Тернополі Олег Макогін. 
- Вітаємо, пане Олеже! Розкажіть, будь ласка, що нового ми побачимо на ювілейному джазовому фестивалі?

- З кожним фестивалем відбувається щось нове в плані музики. Нові країни, які беруть участь, нові музиканти, нові стилі, яких не було в попередні роки. Цього року буде індійська музика, представлена групою "SAAGARA", приїде Ігор Закус зі своїм колективом, будуть молоді музиканти з Польщі та США.
- Як оцінюєте майбутнє «JazzBez»?
- Фестиваль в Україні та Польщі існує уже 15 років, в Тернополі фест десятий раз. Що буде через 10 років, ми не знаємо, але ми точно будемо займатись організацією фестивалю і надалі, будемо його робити в Тернополі та інших містах, тому що географія фестивалю теж розширюється, і в цьому році участь у фестивалі бере 14 українських та польських міст. Оскільки ми самі тернополяни та живемо тут, нам дуже приємно, що тернополяни підтримують фестиваль. Через це, думаю, що житиме фестиваль і 10, і більше років.
- Яка цьогорічна програма фестивалю?
- В перший день буде Ігор Закурс із друзями з "ZAZZ KOLO" та індійські музиканти разом із поляком-кларнетистом. В другий день буде молодий київський колектив "Atomic Simao" та колектив Ігоря Осіпова та Логана Річадсона. Третього дня виступатимуть молоді поляки, які цього року взяли головний приз на міжнародному фестивалі "Jazz nad Odra", і їх нам презентує Луцьке консульство, прийматимемо їх у барі "Коза". 
- Яких емоцій очікуєте від заходу?
- Я б дуже хотів, щоб цей фестиваль сподобався глядачам, і це є найкраща емоція, яка тільки може бути…
Ціни на фест не «кусаються» - квитки коштують від 50 до 100 грн.

Детальніше - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео