Тернопільські автомайданівці одні із перших підтримали Революцію Гідності

Активісти "Всеукраїнського об'єднання "Автомайдан" розказали про свою дворічну діяльність. Тернопільські автомайданівці одні із перших розпочали та підтримали Революцію Гідності. Сьогодні волонтери та активісти  без діла не сидять, вони контролюють місцеві органи самоврядування та сподіваються, що колись цього не потрібно буде робити. 

Голова Тернопільського осередку ВО "Автомайдан" та член правління ВО "Автомайдан" Ігор Василів розказав усю історію Автомайдану.

- Коли ми проснулись зранку два роки назад, подзвонили один одному (друзям-однодумцям - прим. авт.) і сказали, що ми більше не хочемо жити в такій країні, поїхали на Майдан. Приїхавши під Михайлівський (Михайлівський Золотоверхний собор - прим. авт.) ми відвоювали Михайлівський, Беркут втік, почав збиратись перший мільйон на Майдані.  На Європейській площі я перший раз у своєму житті побачив, коли зібралось 1200 машин разом - це дійсно була дуже велика сила, яку ми назвали "Автомайдан". 

Ми розуміємо, що влада не помінялась, а помінялись просто обличчя, але ми ніколи не відступимо перед пам'яттю Небесної Сотні. Ми дійсно хочемо поміняти цю країну і маємо 4 цільових напрямки: прокуратура, суд, міліція і корупція. Коли ці системи зміняться, зміниться ситуація в країні. 

Наша організація представлена в чотирьох громадських радах: Управління МВС України, Державна фіскальна служба України, Тернопільська обласна державна адміністрація та Департамент освіти та науки, - розповідає Ігор Василів.

- Щодо роботи в раді при ОДА, ми тримаємо руку на пульті резонансної справи щодо намагання рейдерського захоплення аптеки № 78. ми зробимо все, для того, щоб не допустити банкрутства даної установи і не допустити незаконного захоплення комунального майна, - запевняє громадський активіст, активіст ВО "Автомайдан" Антон Думський.

Деталі у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео