За втручання прокуратури бюджет додатково отримає кошти за оренду землі

Суд задоволив позов прокуратури Теребовлянського району та зобов’язав місцевого підприємця внести зміни до договору оренди землі у зв’язку зі збільшенням її нормативно-грошової оцінки, що у свою чергу призведе до додаткового отримання місцевим бюджетом коштів.

Встановлено, що місцевий підприємець уклав з органом місцевого самоврядування договір оренди земельної ділянки площею 2,3 га для здійснення сільськогосподарської діяльності.    

Проте, після введення в дію на території селищної ради нової нормативної оцінки землі, суб’єкт господарювання відмовився переукласти правочин.

У зв’язку з цим, прокурор району пред’явив до суду позов з вимогою зобов’язати підприємця привести договір оренди земельної ділянки у відповідність до вимог законодавства в частині збільшення орендної плати за її використання у зв’язку із збільшенням її нормативно-грошової оцінки.

Господарський суд Тернопільської області задоволив позовні вимоги прокуратури. Таким чином, місцевий бюджет додатково отримає за оренду землі понад 35 тис. гривень.  

Прес-служба прокуратури Тернопільської області 

Вибір читачів за тиждень

Відео