Іменинники та події 2 грудня на Тернопільщині

Микола Римар (1933 року с.Людвище Шумського району) - український вчений у галузі економіки, доктор економічних наук, професор. У 1950 заарештований органами МДБ за співпрацю з ОУН; засуджений на 25 років. Звільнений у 1955. 1963-1977 працював інженером, нормувальником, начальником бюро та відділів на підприємствах лісового господарства. Від 1992  завідувач кафедри обліку й аудиту Львівського лісотехнічного інституту та кафедри податків, бюджету і казначейської справи Львівської державної фінансової академії.

Степан Галябарда (1951 року  с. Суходіл Гусятинського району) - український поет-пісняр. Працював у пресі, був на громадській роботі, працював головним редактором радіостанції «Молода гвардія», директором першої в Україні незалежної комерційної радіостанції «Радіо Рокс» у Києві. У 1991 році вийшла у світ перша його збірка поезій «Не поверну човен». У 1997 році у тернопільському видавництві «Збруч» вийшла друга збірка поезій «Догорає калина». Ім'я поета-пісняра Степана Галябарди занесено на «Алею зірок» у Тернополі та Чернівцях.

2 грудня в історії Тернопільщини:

1848 року - заступником голови першої української політичної організації в Галичині «Руська Рада» обрано уродженця с.Увисла на Тернопільщині Івана Борисекевича. 

1913 року – у Тернополі освячено три новозбудовані будинки для залізничників. Розташовані справа від залізничного вокзалу.

2013 року - на Театральному майдані більше 15 тисяч городян. Виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у центральній частині міста. Радами тернопільських шкіл прийнято рішення про оголошення додаткових канікул для учнів 5-11 класів з 3 до 6 грудня. Початкова школа навчатиметься у звичному режимі. Таким чином школи приєдналися до загальноміського мирного страйку, який оголошений в Тернополі. Адміністрації шкіл, вчителі приєднаються до Майдану.  Тернопільська обласна рада приймає рішення «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», в якому зокрема звертається до членів Парті регіонів про їх вихід з партії, до представників органів влади про вилучення зі службових приміщень портретів В. Януковича.

Вибір читачів за тиждень

Відео