У Тернополі – дві спроби самогубства за одну ніч

Цієї ночі бригади швидкої допомоги двічі виїжджали на виклики у звязку зі спробами самогубства. Молоді дівчина і хлопець з різних мікрорайонів міста майже одночасно спробували вирішити особисті проблеми одним негуманним способом.

Пізно ввечері 1 грудня диспетчер швидкої отримав повідомлення про дівчину 1992 року народження, яка намагалась вкоротити собі віку, перерізавши вени. Її доправили у психоневрологічну лікарню Тернополя. Виявилось, ця спроба у неї не перша, панянка стоїть на обліку в лікаря-психіатра.

А через кілька годин у тернопільську лікарню №3 привезли хлопця з різаними ранами обох передпліч. 21-річний парубок самостійно наніс собі ці травми. Причини спроби самогубства поки не встановлено, юнака помістили у психоневрологічну лікарню в неадекватному стані.

Останнім часом в Тернополі почастішали випадки суїциду. Причини, звісно, різні, проте подібна тенденція сильно насторожує. Молодь не намагається вирішувати свої проблеми, а просто втікає від них, не задумуючись і на секунду про близьких та рідних, яким завдає болю. А ще, здається, молоді люди втрачають віру, адже їх не зупиняє навіть страх перед пекельними муками, що їх обіцяє самогубцям Святе Письмо.

Будьте уважні до своїх близьких. Якщо ви помічаєте різкі зміни в настрої рідних, відчуваєте суїцидальні мотиви – не пускайте все на самоплив, скиньте маску байдужості і спробуйте допомогти. Адже людське життя – найбільший Божий дар. І дається він лише один раз.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео