Подарунки онкохворим діткам збирають в ТДМУ

В Тернопільському державному медичному університеті стартував проект «Повернемо щасливе дитинство онкохворим дітям», передає прес-служба вишу.

Організатором проекту виступила асистент кафедри ортопедичної стоматології Тетяна Дзецюх. За її словами, найперше, що кожен може зробити – поповнити «Скриньку хоробрості», з якої діткам після надзвичайно болючих хіміопроцедур дадуть подарунок.

«В кожному навчальному корпусі і гуртожитках до 17 грудня буде розміщено спеціальну коробку з логотипом «Скринька хоробрості», до якої кожен бажаючий зможе покласти подарунок. Це можуть бути дитячі пазли, кубики, розвиваючі іграшки, книжки, розмальовки… Єдине прохання – не кладіть м’які іграшки. Такі забавки накопичують пил, а відповідно інфекції, а дітям після хіміотерапії контакт з ними є небезпечним. Усі дарунки будуть передані у гематологічне відділення Тернопільської міської дитячої лікарні до дня Святого Миколая. Несподіваний для дитини подарунок додасть їй радості, оптимізму і допоможе пережити неприємні відчуття після нелегкої процедури», – розповідає організатор.

Джерело: Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео