Тернопільські артилеристи у зоні АТО взяли шефство над дітьми та інвалідами

Для військовослужбовців 44 окремої артилерійської бригади вже стало традицією з власної ініціативи допомагати мешканцям населених пунктів, поблизу яких дислокуються військові підрозділи.

Вже не перший місяць тривають і тіснішають дружні стосунки гармашів із учнями та педколективами шкіл № 7 та № 25 м. Лисичанська. Військовики періодично зустрічаються з юними луганчанами, розповідають їм про особливості служби і про те, як треба любити і захищати Україну. Не забувають також і про допомогу та матеріальну підтримку. Натомість діти тішать військових самодіяльними концертами, малюнками і маленькими патріотичними сувенірами власного виробництва.

А днями гармаші завершили облаштування футбольного поля на території школи №7. Перед цим відремонтували покрівлю шкільного тиру. Учні ж 24-ої школи отримали в подарунок від армійців цілий комплект спортивного знаряддя, зокрема, баскетбольні, футбольні та волейбольні м’ячі.

Дітям з сільських шкіл артилеристи також вирішили прищепити любов до спорту. Приміром, в одному із сіл, що неподалік Севєроднецька, у традицію увійшли щотижневі волейбольні турніри на території місцевої школи за участю військовослужбовців.

Ще в одному селі, що у Новоайдарському районі Луганської області, громада вирішила, що проводити День села без військових не годиться. І не помилилася. Бо артилеристи вітали своїх нових друзів – місцевих мешканців не лише теплими словами, але й солдатською кашею з польової кухні, а дітей – солодощами. І вже менш, ніж за два тижні воїни АТО знову прийшли до селян з вітаннями, але тепер уже з нагоди Дня інваліда. І, звичайно ж, не з пустими руками – з продуктовими наборами.

«Разом з сільрадою ми уклали списки соціально незахищених громадян, взяли їх під свою опіку. Окремо опікуємося єдиним у селі ветераном Другої світової війни. Також постійно допомагаємо громаді у прибиранні та облаштуванні території тощо», ­‒ розповідає заступник командира артилерійського дивізіону по роботі з особовим складом полковник Б.

Незабаром улюблене серед дітвори свято – День Святого Миколая. І артилеристи 44-ої бригади, пам’ятаючи про власних дітей, що залишилися удома, також думають про те, чим будуть тішити на свято маленьких мешканців Луганщини.

Олександр Севастьянов, прес-офіцер військової частини, польова пошта В1428

 

Вибір читачів за тиждень

Відео