Чортківські лісники оснастились на 4 мільйони

4 мільйони гривень спрямувало цьогоріч ДП "Чортківське лісове господарство" на придбання техніки. Про це поінформував директор даного державного підприємства Василь Фреяк.

"Час не стоїть на місці, тож аби іти у ногу з ним, потрібні й сучасні механізми, - сказав пан Фреяк. - Проведення підготовки грунту до посадки лісів, догляд за лісовими культурами різних років, догляд в молодняках – все це потребує сучасних агрегатів, які в рази пришвидшують лісогосподарські заходи, економлячи не лише час, а й власні кошти підприємства".
Задля полегшення умов праці під час догляду за лісокультурами і скорочення кількості таких доглядів, у лісництві почали застосовувати роторні рубачі коридорів. Техніка себе добре показала, тож за два роки доглядати механізованим способом за лісокультурами у Скала-Подільському лісництві перейшли майже на 50 відсотків. 
У планах лісництва повністю перейти на систему вирощування насаджень із застосуванням рубачів коридорів. Крім того, лісничий Скала-Подільського лісництва Володимир Гайовський має на меті використовувати рубачі коридорів при догляді за молодняками.
Здійснення механізованих доглядів за лісовими культурами рубачами коридорів практикують не лише у Скала-Подільському, а й у інших лісництвах. Задля цього державне підприємство закупило техніку майже на кожне лісництво. Незважаючи на значні витрати, вона з часом себе окупить.
Джерело: biznesoblast.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео