Підсумки футбольного року підбили у Тернополі

Понад дві години тривала традиційна щорічна конференція Тернопільської обласної федерації футболу.

У першій частині керівник тернопільського футболу Володимир Мариновський виступив зі звітом про проведену роботу протягом року. Голова обласної федерації футболу виділив, як успіхи тернопільського футболу, так і окреслив чимало актуальних проблем. Зокрема у Тернополі відсутнє поле зі штучним покриттям, а також немає хорошого спортивного комплексу для проведення футзальних змагань. Гостро стоїть проблема недофінансування спорту та зокрема футболу з боку влади різних рівнів.

- У наступному році, сподіваюсь, нам вдасться достукатися до влади, спонсорів, щоб футбольна інфраструктура у Тернополі покращилася. – каже Володимир Мариновський. – Нещодавно разом із мером міста ми підписали інвестиційний проект для побудови у Тернополі поля з штучним покриттям. Зараз це питання буде вирішуватися Федерацією футболу України та УЄФА. Також направимо просьбу до обласної влади, щодо побудови спорткомплексу для проведення футзальних змагань. Адже зараз офіційні змагання проходять у орендованих залах, а це – чималі кошти.

У другій частині конференції відбулася урочиста церемонія нагородження за підсумками минулого сезону. Так кубок і медалі за третє місце отримала команда КАМ з Бурдяківців. За друге місце нагородили представників заліщицького "Дністра". А чемпіоном області цьогоріч вже вдруге стала теребовлянська "Нива". Усі призери, до слова, отримали комплект футбольної форми та м’ячі. Також визначили кращих гравців сезону у різноманітних номінаціях. Головні нагороди знову у теребовлянців. Кращим гравцем обрали капітана "Ниви" Юрія Беркиту, а кращим тренером став керманич цього клубу Роман Курдупель.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео