У Тернополі подорожчали солодощі

На ринках та в магазинах Тернополя ціни на цукерки та інші солодощі вже «підскочили», хоч до свят ще два тижні. Так, найдешевший подарунковий пакунок для малечі обійдеться у 22 гривні, втім там можна буде знайти лише кілька шоколадних цукерок, решта – карамельні.

Продавці ж радять батькам не «куплятися» на яскраві упаковки, які, зазвичай, наповнені не надто дорогими цукерками, а самостійно формувати подарункові набори.

- Це і вигідніше, і якісніше, адже ви самостійно можете покласти туди ті солодощі, які найбільше полюбляє ваша дитина, - говорить продавець з 15-літнім стажем Ірина Солюк. – На ту ж вагу можна взяти, приміром, більше шоколадних цукерків, а по ціні пакунок мало чим різнитиметься з вже готовим, де в ціну заклали і роботу фасувальників, і закрутку, і упаковку тощо.

Загалом, в магазині середня вартість 420-грамового набору вартує 35-55 гривень, з яких половина – карамельки, кілька вафельних цукерок та какао-батончиків і зо 3-4 шоколадних.

- Однак, ви можете бути прикро здивовані, коли розмотаєте обгортку цукерка – часто недобросовісні виробники кладуть у такі набори солодощі, термін придатності яких стікає, або вже добіг кінця. Потім довести щось майже неможливо – відповідальність перекидають на постачальників і магазини, мовляв, умови зберігання були недотримані, абощо. Тож, формуючи пакетик з цукерками самостійно, ви можете бути впевнені, що купуєте свіже, - каже продавець пані Ірина.

Щодо цін, то невеличкий готовий пакуночок у торгових мережах Тернополя можна купити за 35-45 грн (420 грам), 500-грамовий обійдеться у 68-75 гривень. 650-грамовий придбати можна за 100-120 гривень. Пакунки на Миколая з цукерками та іграшкою вартують в районі 200-250 гривень.

Втім, у нас завжди є вибір – купити подарунок, сліпо довіряючи виробнику, чи проявити дрібку фантазії і самому прикластися до формування набору і до солодощів додати ще й любов.

Джерело: ternopoliany.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео