Найбільші проблеми у бійців – із зубами?

На початку року з бюджету Тернополя було виділено понад півмільйона гривень на медичну допомогу учасникам АТО. Ці кошти були розділені між лікувальними установами міста. Нещодавно відділення охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР провело аналіз використання коштів. З’ясувалося, більша частина суми витрачена на стоматологічну допомогу.

З виділених 585 тис. грн. закладами охорони здоров’я міста освоєно майже 370 тис. грн. З них левова частина припадає на стоматологічну допомогу – понад 220 тис. грн. У розрізі: лікарні швидкої допомоги – 65 тис. грн., ТМКЛ №2 – 58 тис. грн. У зв’язку з проведеним аналізом використання коштів виникло питання перерозподілу фінансів, адже заяв на отримання стоматологічної допомоги стає дедалі більше.

- Пропонується виділити більше коштів на стоматологічну допомогу і пропорційно розділити їх між лікарнями відповідно до їхніх функцій. Перерозподіл відбувається у межах визначеної суми, - підкреслює начальник відділу охорони здоров’я ТМР Ростислав Левчук.

Так у результаті перерозподілу Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги дісталося 76 тис. грн., Тернопільській комунальній міській лікарні №2 - 68 тис. грн., міській комунальній лікарні №3 - 35 тис. грн. Ці кошти призначені для надання допомоги учасникам АТО та придбання м’якого інвентарю.

Найчастіше учасники АТО звертаються за послугою протезування зубів. За словами Ростислава Левчука, виділені з бюджету кошти лікарні використають у повному обсязі.

Джерело: gazeta1.com

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео