Недоладну реконструкцію на Січових Стрільців призупинили

Ремонт історичного будинку на вулиці Січових Стрільців, 17 у Тернополі відклали до весни. Тим часом в архбудконтролі та в ОДА вирішуватимуть, як покарати забудовника за порушення та рожевий колір.
Дозволи на реконструкцію будинку на Січових Стрільців, 17 надав Департамент культури та релігії Тернопільської ОДА. Цей орган також здійснює контроль за дотриманням усіх умов, адже даний об’єкт – пам’ятка архітектури місцевого значення. Міська рада надала містобудівні умови та обмеження для проектування.
- Оскільки забудовник самовільно пофарбував будинок та здійснив ряд інших робіт, була створена спеціальна комісія із представників Держбудконтролю, міської ради та Департаменту культури та релігії ОДА, - каже міський голова Сергій Надал. - Замовник реконструкції повідомив, що реставрація будинку тимчасово призупинена у зв’язку з настанням зимового періоду.
Міру відповідальності забудовника за недотримання умов реконструкції будинку на вул. Січових Стрільців, 17, повинні визначити фахівці управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області та відповідного департаменту ОДА.
Джерело: 7days-ua.com
 

Вибір читачів за тиждень

Відео