Хворий на ГРВІ учень має лікуватися вдома

Керівникам установ, організацій, закладів освіти, ВНЗ, підприємцям та фізичним особам рекомендовано дотримуватися оптимальних температурних режимів на робочих місцях, не допускати до роботи і навчання осіб, які мають явні ознаки захворювання.

Відповідне рішення було прийнято на нараді за участю виконавчих органів Тернопільської міської ради, медичних працівників, керівників комунальних установ та організацій, у яких навчається та працює значна кількість тернополян. На нараді обговорено епідеміологічну ситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ в місті Тернополі.

Станом на 2 грудня інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ склав 55,97 випадків на 10 тис. населення.

Складні погодні умови впливають на підвищення цього показника, тому, з метою недопущення епідеміологічного спалаху грипу, медичні спеціалісти рекомендують робити щеплення тернополянам, які входять до груп ризику, а саме: медикам (інфекціоністам, сімейним лікарям, терапевтам, пульмонологам тощо), військовослужбовцям, вчителям, працівникам сфери надання послуг та обслуговування, дітям та вагітним жінкам, а також людям старшого віку та людям, які мають хронічні захворювання.

Як зазначила в.о. начальника міського управління ГУ Держепідемслужби в Тернопільській області Наталя Гуска, у цьому сезоні очікується 3 види грипу: грип А «Каліфорнія» – відомий у народі як «свинячий»; грип А «Швейцарія; грип В «Phuket».

Найбільший підйом захворюваності очікується в кінці грудня, а також в кінці лютого – на початку березня.

Жителям міста також рекомендовано уникати масових скупчень людей та по можливості – проводити вологе прибирання та санітарну обробку транспортних засобів.

За словами заступника міського голови Тернополя Леоніда Бицюри, на сьогоднішній день із міського бюджету виділено понад 440 тис. грн. на закупівлю вакцин для тернополян, які входять до груп ризику. Рішенням сесії Тернопільської міської ради нового скликання також виділено додатково 80 тис. грн. для придбання вакцин. В аптечній мережі Тернополя є вакцини і вони є доступними для кожного.

 Джерело: 0352.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео