На містобудівній раді розглянуть питання «кольористики» будинку на Січових Стрільців

Департамент культури, релігій та національностей Тернопільської ОДА надіслав замовнику реконструкції з надбудовою будинку на вул. Січових Стрільців у Тернополі листа, щоб той подав документацію на розгляд. Крім того, департамент рекомендує, щоб питання кольору було розглянуте на містобудівній раді.

Про це наголосив заступник начальника управління – начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури релігій та національностей ОДА Ярослав Пелехатий.

За його словами, будинок довший час перебував у занедбаному, а окремі конструктивні елементи – в аварійному стані, потребував ремонту. Мешканці постійно піднімали питання про ремонт будівлі. Але ні в міській раді, ні в ЖЕКу кошти не знаходили.

«Був випадок, - продовжує Ярослав Омелянович, - коли будинок хотіли зносити і будувати там багатоповерхівку. Тільки завдяки тому, що це є пам`ятка архітектури, його не знесли».

На даний час, будинок викупила приватна особа, зробила проектну документацію і почалася реконструкція будівлі. Вони зараз не завершені. Резонанс викликала кольористика. Але це не остаточний колір будинку. Це є так званий підкладочний матеріал для пофарбування.
Після завершення робіт з реконструкції та реставрації  будівлі буде виконано опорядження фасаду згідно з попередньо погодженим паспортом. 

Для довідки: Будинок на вулиці Січових Стрільців збудований у 1898 році як кутовий. У 1901 році його  перебудовують, надбудовують і добудовують другий поверх. Тому є різниця між поверхами в стильових ознаках і оздобленнях. У 1994 році рішенням облвиконкому будинок взятий на облік як пам`ятка архітектури місцевого значення.

Прес-служба ОДА

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео