Тернопільщина має висококваліфікований хірургічний колектив

3 грудня Ігоря Дзюбановського обрали головою Асоціації хірургів Тернопілля. Що очікує на медиків за нового керівництва?

 "ТЕРЕН" поспілкувався із завідувачем кафедри  хiрургiї факультету вдосконалення лiкарiв, хірургом, доктором медичних наук, професором - Дзюбановським Ігорем Яковичем.

- З яким досвідом Ви отримуєте посаду голови Асоціації хірургів Тернопілля?
- Я закінчив медичний інститут в 1974 році. З тих пір моя трудова, наукова та творча діяльність пов'язана з нашим медінститутом, академією, а тепер медичним університетом. Я автор більше трьохсот наукових праць, підготував 17 кандидатів медичних наук за спеціальністю хірургія. Керую кафедрою, де якраз хірурги області проходять тематичні та перекваліфікаційні цикли удосконалення, тобто їхня лікарська діяльність є весь час у нас на контролі. 

- Які кроки плануєте робити у розвитку Асоціації?
- Пройшла установча конференція.  В районах були створені осередки Асоціації.

- Які проблеми у хірургічному напрямку Ви вбачаєте сьогодні?
- Сьогодні, як то кажуть, "дали наказ" наші практичні хірурги на захист їхньої хірургічної діяльності. Я вважаю, що захист має бути дещо інший. Вони мають звітувати перед Асоціацією про свою хірургічну діяльність, а ми вже будемо оцінювати їх та проводити експертну оцінку. Друге побажання практичних хірургів - підвищити рейтинг хірургів, щоб вони хоч трошки знали іноземну мову.

Третє - в нас видається науковий журнал, де ми будемо друкувати цікаві випадки із практики хірургії, а також будемо раз на півроку друкувати звіти про роботу Асоціації хірургів Тернопілля.

- Чи є у Тернополі проблема кваліфікації хірургів?
- Останній з'їзд хірургів, який пройшов у Києві 21-23 жовтня 2015 р., якраз зазначив, що наша область та її хірургічна діяльність в одному із лідерів нашої держави, за якість та надання хірургічної допомоги. Ми займаємо місце у першій 5-ці за результатами хірургічної діяльності наших лікарів. Тому, я вважаю, в нас є потужний висококваліфікований хірургічний колектив.

Деталі у відео.


Слободян Оксана

 

Вибір читачів за тиждень

Відео