У Тернополі зросте вартість проїзду у тролейбусах

Тролейбусники просять збільшити ціну на проїзд. За розрахунками КП “Тернопільелектротранс”, нині собівартість проїзду становить 2,71 грн. і це при нульовій рентабельності. Про це повідомив директор тролейбусного депо Андрій Мастюх.

Подорожчання здебільшого пов’язане зі зростанням ціни за електроенергію. Оскільки в наступному році з 1 березня, відповідності до постанови, буде ріст електроенергії. Також є проблема з недофінансуванням пільгових категорій громадян
Окрім цього є купа поточних витрат, зокрема купівля матеріалів та запчастин.

– Чинники, які впливають на тариф, то я вже раніше говорив і зараз розказую. Перше це ріст вартості електроенергії, яка у цьому році вже два рази піднімалась. Другий момент це несвоєчасне та не в повному обсязі відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій населення і третє питання це є подорожчання запчастин, які необхідні для тролейбусів, -зазначив Андрій Мастюх.

До слова, востаннє тариф на проїзд у тролейбусах змінювався ще у травні 2012 року. Вартість проїзду в електротранспорті може збільшитись не швидше, ніж з нового 2016 року.
Нагадаємо, що за останні роки у Тернополі збудовано три нові тролейбусні лінії. Також міською радою було закуплено 23 тролейбуси. Таким чином, сьогодні на маршрути у місті виходять 55 тролейбусів, а ще декілька років тому працювало лише 39.

Джерело: ternopil.te.ua

 


 

Вибір читачів за тиждень

Відео