Залізничники обіцяють на тернопільському вокзалі комфорт для інвалідів

Наступного року залізничні об’єкти стануть доступнішими для неповносправних людей. Згідно з Програмою зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури на 2016 рік, передбачено інвестувати 1,5 млрд гривень, щоб зробити залізничний транспорт більш зручним та доступним.

Серед технічних засобів передбачено обладнати пандусами та поручнями вокзали, зали очікування, кабіни санітарних приміщень для осіб з обмеженими можливостями. Залізничники також встановлять понижені бордюри пішохідного тротуару для безперешкодного потрапляння людей на візках, квиткові каси із заниженим підвіконням для обслуговування пасажирів з інвалідністю та інше.

Також будуть покращені інформаційні табло, піктограми, візуальні попередження-покажчики. За потреби залізничники встановлять таблички візуальної інформації рельєфним літерно-цифровим шрифтом і шрифтом Брайля, рельєфно-тактильні лінії по краях платформ.

Крім того, для покращання якості обслуговування особливих пасажирів будуть проводитися навчання з черговим персоналом вокзалів, станцій та працівниками поїзних бригад. Залізничники впевнені, що подібні заходи зроблять залізничний транспорт доступнішим та зручнішим для всіх користувачів.

Серед низки населених пунктів, в яких у 2016 році проведуть роботи зі створення кращих умов для людей з інвалідністю, є й Тернопіль.

Джерело: kmu.gov.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео